TOP
Wild Wisdom

Energetische liefde en energetische seks

Energetische liefde

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 8 minuten van je tijd in beslag.

Alles is energie. De cellen in je lichaam, de levensenergie die door je heen stroomt, je gedachten en emoties. Maar ook de bomen en dieren om je heen en niet te vergeten zonne-, wind- en waterkrachtenergie. Zo is liefde en alles wat daarbij komt kijken ook energie. Misschien wel de meest intense energie die er is! In dit artikel lees je meer over energetisch verbinden, energetische liefde en energetische seks.

Nog niet iedereen is bekend met het woord ‘energetisch’. Om dieper op energetische liefde in te gaan moeten we beginnen bij het begin en uitleggen wat dit precies inhoudt.

Betekenis energetisch

Met energetisch wordt het fijnstoffelijke bedoeld. Fijnstoffelijke energie, ook wel subtiele energie genoemd, die als een veld om ons heen is. Energie die er altijd is en die je kunt voelen, maar die je niet kunt zien met het blote oog. Deze energie is een universele taal die we onbewust allemaal spreken, omdat we continu zenden en ontvangen via ons energetisch veld. De zuiverste vorm van energie is liefde en door allerlei ervaringen op dit vlak wordt deze energie omgezet in een trilling. Elke energie trilling werkt als een magneet en trekt soortgelijke energie trillingen aan. Zo is angst een hele lage trilling en heeft liefde een hoge energetische trilling.

Het menselijke energieveld

Ieder mens heeft een eigen energieveld en praktisch alles heeft hier invloed op: zon en maanlicht, water en licht, eb en vloed, flora en fauna. De mensen in onze directe omgeving, ons huis en werk. De kleuren, geuren, muziek en alles waar we ons mee omgeven. Maar wat dacht je van alle straling om ons heen: televisie, computer, magnetron, wasmachine en de 5G masten die soms zelfs middenin een woonwijk staan. Alles heeft invloed op ons energetisch veld. Zo heeft straling een zeer nadelig effect op je energieveld, maar beantwoorde liefde daarentegen een heel positief effect.

Het menselijke energieveld, ook wel het bioveld genoemd, bestaat uit drie lagen:

 1. Het veld zelf, waarmee we omringd zijn
 2. De energiekanalen in het lichaam: meridianen
 3. De energiecentra die het veld met de energiekanalen verbinden
Energetische liefde: bioveld van de mens

| Lees ook: Bioveld, liefde & relaties: hoe energie elkaar aantrekt en afstoot |

Energetisch verbinden

Omdat ieder mens via zijn of haar eigen energetisch veld trillingen afgeeft, trek je ervaringen en mensen aan op dezelfde frequentie of op hetzelfde trillingsniveau. Energetisch gezien zijn we met alles en iedereen verbonden, alleen met sommige (levende of overleden) personen voel je een sterkere energetische verbinding dan met anderen. Dat komt doordat er energetische koorden tussen jullie aanwezig kunnen zijn. In feite heb je met iedereen die je tegenkomt een energetisch koord, maar die kan ook heel snel weer oplossen. Soms kan het nodig zijn om de energetische koorden te verbreken.

Energetische beperkingen

Er zijn allerlei invloeden die een energetische verbinding in de weg kunnen staan. Denk aan de volgende energetische beperkingen bijvoorbeeld:

 • Suikers en ander ongezond eten: we krijgen teveel suikers en te weinig zouten binnen. Zout in de vorm van mineralen hebben we juist nodig voor het geleiden van energie door het lichaam.
 • Stress: maakt het lichaam zuur en een verzuurd lichaam beperkt de energy flow in je lichaam.
 • Negatieve gedachten: beperkende gedachten zorgen voor onrust en spanningen. Daarnaast bestaat je lichaam voor zo’n 70% uit water en water heeft geheugen. Met andere woorden; je lichaam slaat de energie van deze negatief beladen gedachten op.
 • Onvoldoende lichaamsbeweging: bij te weinig beweging ontstaat er een ophoping van energie. Je lichaamsbeweging stagneert. Daarnaast is inmiddels ook bekend dat de energetische impact van trauma zich in het lichaam opslaat. Ook deze energie zorgt voor haperingen en stagnaties. Beweging is daarom te allen tijden belangrijk voor de doorstroming.
 • Kunstmatige straling: kunstmatige invloeden van apparatuur en het internet blokkeren het lichaam, want dit zijn kunstmatige energiegolven waar je niets aan hebt. Je interne energiestaat presteert het best in een organische omgeving, dus aarden is heel belangrijk.
 • Kleding en schoenen van niet-organische materialen: synthetische kleding zorgt ervoor dat de huid niet kan ademen en dus niet kan zenden en ontvangen, hetzelfde geldt voor je voetzolen. Rubberen zolen isoleren en blokkeren de stroming van energie, daarom is aarden met de blote voeten heel belangrijk.

Energetische healing

Een energetische healing is het laten doorstromen, reinigen en het in harmonie brengen van de energie in je lichaam, waardoor energetische beperkingen oplossen en je je veld zuivert. Tijdens een healing of een energetische behandeling worden storende invloeden in je aura of chakra’s opgeruimd. De energiewerker kijkt hierbij niet naar de symptomen, maar naar de oorzaak. Er zijn verschillende soorten energetische healings die je kunt ondergaan, waaronder:

 • Energetische massage
 • Reiki
 • Healing touch
 • Energetische healing op afstand
 • Chakra healing met edelstenen
 • Frequentie therapie met de Multiwave Oscillator
 • Biofotonen therapie
 • Soundhealing

Energetische verbinding voelen

Een energetische verbinding kun je voelen. Het mooiste voorbeeld is dat je aan iemand denkt en die persoon je ineens belt. Dit is geen toeval! Er is een sterk, doorzichtig energetisch koord waaruit je kunt voelen en ervaren dat jullie een energetische verbinding hebben. Soms ervaar je het ook direct wanneer je iemand voor het eerst ontmoet; het is alsof je de ander (her)kent uit een vorig leven. Je wordt van nature naar elkaar toegetrokken, er is een gevoel van thuiskomen en zelfs zonder woorden uit te wisselen of elkaar fysiek aan te raken, voel je een diepe energetische verbinding. Na de ontmoeting en zelfs op afstand kun je dit nog steeds ervaren.

Energetische liefde

Angst is een lage trilling en kun je vergelijken met (energetische) kou: het is kil, er is geen empathie, geen gevoel van geborgenheid of emotionele steun. Dat gevoel doet je bevriezen, het maakt klein, kwetsbaar en verdrietig. Het voelt onrustig, onveilig en onaangenaam. Liefde daarentegen heeft een hoge energetische trilling en geeft je een gevoel van geluk, energie, onoverwinnelijkheid en kracht. Energetische liefde start eigenlijk bij jezelf: jezelf vervullen en omringen met liefde, door dingen te doen waar je blij van wordt, werk uit te oefenen in lijn met je zielsmissie en mensen om je heen te verzamelen die je liefde geven, steunen en inspireren. Dan zul je liefde aantrekken op hetzelfde trillingsniveau, een liefde die je op alle dimensies kunt voelen en ervaren: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch.

Lees ook: Energetisch reinigen bij liefde en seks, waarom is dat nodig en hoe doe je dat? |

Hoe voelt energetische liefde?

Hoe energetische liefde voelt valt moeilijk te omschrijven. Liefde in het algemeen kun je op fysiek niveau waarnemen (vlinders in de buik, blozen, grote pupillen en soms zelfs klamme handjes), maar ook op emotioneel niveau kun je de verbinding voelen door dezelfde toekomstvisie te delen of dezelfde normen en waarden te hebben. Op energetisch niveau laat het zich visualiseren doordat je op dezelfde momenten aan elkaar denkt en contact zoekt of doordat je op hetzelfde moment dezelfde uitspraak doet. Jullie zijn sterk verbonden in geest, ziel en energie.

Energetische liefde heeft het vermogen om relaties te transformeren. Dit komt voort uit het begrip dat liefde niet alleen een zelfstandig naamwoord is – een product van iets dat we creëren, maar ook een werkwoord. Liefde is een continu en evoluerend proces. Zo is energetische liefde een daad van liefhebben met intentie en energie. Dit zetten we extra kracht bij door het bewustzijn van onszelf en onze partners te vergroten. Hierdoor zijn we in staat om authentiek lief te hebben.

Energetische verbinding tweelingzielen

Een tweelingziel of zielsconnectie is een verbinding tussen twee mensen die het gevoel hebben dat ze op een exceptionele of buitenmenselijke manier op zielsniveau met elkaar verbonden zijn. Het overstijgt het aardse en er zijn dan ook diverse signalen die erop wijzen dat jullie wel samen moesten komen. Het is geen toeval dat jullie op elkaars pad zijn beland. Veel tweelingzielen hebben het gevoel dat ze elkaar van een vorig leven kennen of dat je ziel voor dit leven heeft afgesproken om elkaar nu (weer) te ontmoeten. Het is niet in woorden uit te drukken of op een andere manier te verklaren waarom je deze energetische verbinding zo sterk aanwezig is.

| Lees ook: 7 fasen van een relatie met je zielsconnectie |

Energetische seks & het energetisch orgasme

Bij woorden als seks en orgasme denken veel mensen al snel aan penetratie. Echter kun je seks hebben op veel meer verschillende manieren. Nu termen als tantra en sacred sexuality steeds normaler worden, is er ook steeds meer interesse in energetische seks en het energetisch orgasme. Maar wat is dat nou precies?

Bij een fysiek orgasme draait het vooral om pleasure; een instant hoogtepunt veelal door herhaling van fysieke bewegingen en/of wrijving. Het energetisch orgasme daarentegen, ervaar je in het energetisch lichaam waarbij het draait om totale overgave. Dit energetisch orgasme ontstaat dus zonder lijfelijke aanraking. Tijdens energetische seks lijkt het misschien of je gepenetreerd wordt, maar dit is niet het geval. De energie van je partner die je voelt, als jullie beide bewust aanwezig zijn, kan het doen lijken of jullie fysieke seks hebben. Net als bij fysieke seks, kun je een energetische ontlading voelen.

| Lees ook: Makkelijk klaarkomen met 14 soorten orgasmes voor de vrouw |

Help ons ons bereik vergroten

Volg je ons al op social media? We zouden het enorm waarderen als je ons bereik helpt te vergroten. Op Instagram en Facebook delen we dagelijks inspiratie, quotes en meer, maar let op: hier moet je waarschijnlijk vanaf dit jaar € 11 euro lidmaatschap voor gaan betalen. Zie dit artikel. Telegram daarentegen is en blijft gratis. Hier is ook geen sprake van censuur, dus kunnen we op Telegram ongegeneerd praten over tantra, seks, plantmedicijnen en alternatieve geneeswijzen & healings zonder warnings te krijgen van zogenaamde fact checkers of plotseling verwijderde berichten. We zouden het enorm waarderen als je ons op alle drie de kanalen volgt zodat we zoveel mogelijk mensen bewuster mogen maken. Thanks for the support! 

Vidya Instagram
Vidya Facebook
Vidya Telegram
Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *