TOP

Vidya is een woord uit het Sanskriet. De taal Sanskriet is letterlijk zo oud als de geschiedenis zelf. In haar structuur zit de geschiedenis verweven van de grootste daden en ontdekkingen van de mensheid. Ieder woord heeft een energie en een trilling. Veel mensen geloven dat de energie van woorden in het Sanskriet een sterkere trilling heeft dan die van onze moderne talen.

Vidya is Sanskriet voor knowledge, clarity en higher learning. Intellectuele kennis verkregen door (zelf)studie, maar het staat ook voor spirituele kennis of higher knowledge dat leidt tot verlichting. Jezelf leren kennen, omarmen wie je bent, weten waar je zwaktes liggen en wat je sterke punten zijn. Tegelijkertijd jezelf uitdagen om te groeien tot de beste versie die je maar kunt zijn. Alles begint bij kennis en persoonlijke ontwikkeling.

If you do not address your childhood traumas, your romantic relationships will

Een quote van auteur Barbra Russell. De grootste levenslessen kom je namelijk tegen in de liefde. Relaties zijn je grootste spiegel en je partner indirect je leermeester. Alles wat je namelijk nog niet geheeld hebt, komt aan de oppervlakte in je liefdesleven. De liefde laat je vliegen, zet je op je kop en schudt je door elkaar. Ze daagt je uit, neemt je mee en maakt het je moeilijk. Maar bovenal geeft de liefde je inzichten. Inzichten in wie je bent, waar je behoeften liggen en wat je meeneemt aan bagage. De liefde leert je wie je authentieke zelf is en laat je zien wat je nodig hebt om te verbinden, in de eerste plaats met jezelf. Pas wanneer je écht verbonden bent met jezelf, kun je met een partner verbinden.

Vidya is een online platform met content over relaties, intimiteit en seksualiteit. Hiermee willen we mensen inspireren om, vanuit een veilige, fysieke, emotionele en energetische verbinding met zichzelf, bewust te laten kiezen voor een partner. Dit doen we door blogs aan te bieden, online programma’s en boekentips te delen.