TOP
Real Relating

De beste dating apps voor 2024 volgens vrouwen

De beste dating apps 2024

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 16 minuten van je tijd in beslag.

Als het gaat om het vinden van de perfecte match, vertrouwen steeds meer vrouwen op dating apps om hun romantische horizon te verbreden. Met het nieuwe jaar voor de deur, is het hoog tijd om een frisse blik te werpen op de dating app-landschap en te ontdekken welke platforms specifiek resoneren met vrouwen. In dit blogartikel gaan we dieper in op de beste dating apps voor 2024, volgens de voorkeuren en behoeften van vrouwen. Of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een informele date, of gewoon een boeiend gesprek, we hebben de topkeuzes voor het komende jaar samengesteld, zodat je je datingavontuur kunt beginnen met vertrouwen en enthousiasme. Onze top-3 zal je misschien verrassen!

Laten we voorop stellen dat dit geen wetenschappelijk onderzoek is en ook geen representatief onderzoek in de zin van dat we duizenden vrouwen gevraagd hebben naar hun voorkeuren. We hebben onderzoek gedaan via onze social media kanalen en zelf diverse apps geprobeerd. Op basis daarvan is dit ons rijtje van beste dating apps van 2024, maar lees zeker verder om te weten waarom we deze geselecteerd hebben.

Beste dating apps 2024; korte opsomming

 1. Lexa
 2. Parship
 3. Bumble
 4. Inner Circle
 5. Tinder
 6. Hinge
 7. Happn
 8. Breeze
 9. Feeld

Laten we ze nu een voor een reviewen en de voordelen ervan benoemen.

Beste dating apps 2024; uitgebreide reviews

De beste dating apps voor 2024 volgens vrouwen zijn de 9 hierboven. We gaan ze nu allemaal reviewen, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij je past.

1. Lexa; Nederlandse marktleider voor serieuze relaties

Hoewel Tinder misschien de populairste app is onder de swipe apps zoals we die nu kennen, is Lexa.nl de nummer 1 datingsite van Nederland. Lexa.nl, opgericht in 2002, is daarom ook marktleider binnen de Nederlandse dating branche. Hoewel Lexa soms wellicht een ietwat stoffig imago heeft, is het eigenlijk dé bestemming als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Dit platform heeft namelijk een duidelijke focus op het tot stand brengen van betekenisvolle relaties tussen vrijgezelle individuen. Hier draait het om het matchen van mensen op basis van hun gewenste fysieke kenmerken, persoonlijkheden en interesses.

Een opvallend voordeel van Lexa is de relatief lage aanwezigheid van nepprofielen in vergelijking met andere dating apps, wat zorgt voor een meer authentieke ervaring. Wat Lexa ook bijzonder maakt, is de mogelijkheid om potentiële partners in het echte leven te ontmoeten, dankzij de speciale evenementen die ze organiseren. Maak hier je Lexa profiel aan: ik ben klaar voor een serieuze relatie.

2. Parship; dating app voor duurzame relaties

Hoewel Parship ook geen flitsende naam in online dating is, staat deze service garant voor kwaliteit en biedt het een handige app voor degenen die op zoek zijn naar een betekenisvolle relatie. Parship is namelijk gericht op serieuze en duurzame relaties. Het platform gebruikt geavanceerde matchmaking-algoritmen om singles te verbinden op basis van hun persoonlijkheid, waarden en levensdoelen. Dit zorgt ervoor dat de mensen die je ontmoet op Parship beter aansluiten bij wat je echt zoekt in een partner.

Een ander voordeel is de handige app van Parship. Hiermee kun je net als met andere dating apps altijd en overal toegang krijgen tot je profiel en gesprekken voeren met mogelijke matches. Maak hier Parship profiel aan: ik wil serieus daten via Parship.

3. Bumble; vrouwen aan zet

Bij Bumble hebben vrouwen de eerste zet. De app heeft veel overeenkomsten met Tinder, waarbij je kunt swipen naar links of rechts. Wanneer beide gebruikers naar rechts swipen, ontstaat er een match. In het geval van een heteroseksuele match moet de man wachten tot de vrouw het eerste bericht stuurt, wat bedoeld is om ongewenste berichten van mannen te voorkomen. Bij matches van hetzelfde geslacht kunnen beide personen echter de eerste stap zetten. Een interessante functie is de wekelijkse mogelijkheid om aan speeddaten deel te nemen, waarbij je gedurende een uur de kans krijgt om een mogelijke liefde te ontmoeten. Bumble beperkt het aantal swipes om bewust gebruik van ‘likes’ te bevorderen, maar biedt premium functies waarmee je onbeperkt kunt ‘liken’. Als je niet specifiek op zoek bent naar een romantische relatie, biedt Bumble ook de mogelijkheid om je sociale kring uit te breiden met behulp van de app. Maak hier een Bumble profiel aan: ik wil een move maken.

4. Inner Circle; hoogwaardige matches

Inner Circle is een dating app die zich onderscheidt door zich te richten op mensen die op zoek zijn naar serieuze en betekenisvolle relaties. Het is als het ware de antithese van oppervlakkige swiping-apps. Net als bij andere dating apps kun je profielen bekijken en interessante mensen ‘liken’. Als beide gebruikers interesse tonen, ontstaat er een match. Het unieke aan Inner Circle is echter dat het streeft naar hoogwaardige matches door middel van een strenge selectieprocedure. De app probeert een gemeenschap van gelijkgestemde mensen te creëren, en dit betekent dat niet iedereen automatisch toegang krijgt. Inner Circle organiseert ook evenementen en activiteiten voor haar leden, wat de kans biedt om offline te ontmoeten en te socializen. Dit zorgt voor een meer persoonlijke en sociale benadering van online daten, waarbij de nadruk ligt op het opbouwen van echte, langdurige relaties. Maak hier je profiel aan: doe mij ook zo’n high quality match.

5. Tinder; populairste dating app uit de US

Tinder, afkomstig uit de US, is en blijft ongekend populair. Het centrale concept van deze app draait om ‘swipen’. Telkens wanneer je de app opent, verschijnt een nieuwe gebruiker op je scherm. Als je interesse hebt, veeg je naar rechts; als je niet geïnteresseerd bent, veeg je naar links. Wanneer beide partijen naar rechts swipen, ontstaat er een ‘match’, waarna je kunt beginnen met chatten. Het is een eenvoudig proces. Voor meer kansen op het vinden van liefde biedt Tinder verschillende premiumfuncties, zoals de mogelijkheid om je locatie aan te passen om voorafgaand aan een reis in een andere stad te swipen, of de aanschaf van een ‘Super Like’ om de aandacht van een potentiële match te trekken. Tinder is populair omdat het een groot aantal gebruikers heeft. Maar kwantiteit wint het hier van kwaliteit. Voor serieuzere matches en potentiele partners kiezen vrouwen vaker voor de apps uit onze top-3. wil je het toch zelf proberen, maar dan hier een Tinder account aan: ik wil ook Tinderen.

6. Hinge; verbinden via interesses

Hinge is een dating app die bekend staat om zijn focus op het creëren van meer betekenisvolle verbindingen tussen gebruikers. In tegenstelling tot de puur oppervlakkige ‘swipe’-apps, legt Hinge de nadruk op het delen van persoonlijke informatie en interesses om diepgaandere gesprekken te bevorderen. Gebruikers kunnen hun profielen aanvullen met foto’s en gedetailleerde informatie over zichzelf, zoals hun favoriete activiteiten, reisbestemmingen en persoonlijke overtuigingen. In plaats van willekeurige profielen te presenteren, ontvangen gebruikers dagelijks een beperkt aantal ‘likes’ en kunnen ze ervoor kiezen om een specifiek aspect van het profiel van de ander leuk te vinden of erop te reageren. Hierdoor ontstaan natuurlijke gesprekken en verbindingen op basis van gedeelde interesses. Hinge streeft ernaar om meer diepgaande relaties mogelijk te maken en moedigt gebruikers aan om zichzelf te laten zien zoals ze echt zijn. Maak hier je Hinge profiel aan: Yes, let’s go.

| Lees ook: Hoe leer je iemand écht goed kennen? 49 voorbeeldvragen en tips!

7. Happn; ontmoetingen met voorbijgangers

Happn is een unieke dating app die draait om de ontmoetingen die je hebt gehad met mensen in de echte wereld. Deze app maakt gebruik van geolocatietechnologie om te traceren wanneer je andere Happn-gebruikers hebt gekruist in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld op straat, in een café of op een evenement. Deze ontmoetingen worden vastgelegd in je tijdlijn, en als je beide gebruikers elkaar leuk vindt, ontstaat er een ‘Crush’. Pas als er een wederzijdse ‘Crush’ is, kunnen gebruikers met elkaar chatten. Het biedt een leuke manier om mensen te ontmoeten die in dezelfde buurt zijn geweest, wat kan leiden tot interessante gesprekken en misschien zelfs tot het vinden van liefde op basis van gedeelde locaties en gemeenschappelijke ervaringen. Maak hier je Happn profiel aan: I happn to be single.

8. Breeze; niet chatten, maar direct daten

Loop je vast in eindeloze gesprekken op dating apps terwijl je eigenlijk op zoek bent naar een echte date? Als dat het geval is, dan zou Breeze wel eens de perfecte app voor jou kunnen zijn. Deze innovatieve app streeft ernaar om het proces te versnellen en je in staat te stellen je potentiële liefde direct in het echte leven te ontmoeten, zonder eindeloos te chatten.

Wat Breeze onderscheidt, is het idee dat chatten gewoon wordt overgeslagen. Zodra je een match hebt, hoef je niet langer te wachten op eindeloze uitwisselingen van berichten. In plaats daarvan word je onmiddellijk doorgestuurd naar een handige datumplanner. Hier kun je aangeven wanneer je beschikbaar bent voor een ontmoeting, en je match doet hetzelfde. Als jullie beiden beschikbaar zijn, is het tijd om die eerste date te plannen! Een tof concept, maar ik van meerdere gebruikers gehoord dat er weinig dates gepland worden. Misschien is het toch fijn om eerst te chatten? Probeer het zelf uit! Download hier de app: Let’s get social!

9. Feeld; voor seks & avontuur

Feeld wordt ook wel het Tinder voor trio’s genoemd. Feeld is namelijk een datingapp die volledig open en eerlijk is over ieders erotische interesses en verlangens. Of het nu gaat om kink, voorspel, trio’s, groepsseks of voyeurisme, deze app moedigt gebruikers aan om hun seksuele voorkeuren vrijuit te delen zonder taboes of schaamte. Hier kun je op een respectvolle en openhartige manier je diepste verlangens kenbaar maken, zonder dat het ongepast wordt. Feeld creëert een veilige ruimte waarin je kunt ontdekken of er een gelijkgestemde match is die dezelfde opwinding deelt. Maak hier je Feeld profiel aan als je zin hebt in een avontuurtje: Get my freak on!

| Lees ook: Welke soorten seksualiteit zijn er allemaal? |

Wat is een dating app?

Mocht je onder een steen hebben gelegen of gewoon al heel lang geen vrijgezel meer zijn, dan vertellen we niet alleen wat de beste dating app van 2024 is. We geven ook speciaal voor jou nog antwoord op de vraag wat een dating app is. Een dating app is een mobiele applicatie. Zo’n applicatie is ontworpen om mensen te helpen elkaar te ontmoeten, te communiceren en potentieel romantische relaties te ontwikkelen. Deze apps maken gebruik van locatie gegevens, profielen en matching-algoritmen om gebruikers te verbinden op basis van hun interesses, voorkeuren en andere criteria. We nemen je mee in de terminologie:

 1. Profielen: gebruikers maken een persoonlijk profiel met informatie zoals foto’s, leeftijd, locatie, interesses en een beschrijving van henzelf.
 2. Swipen: veel dating apps gebruiken een “swipe”-mechanisme waarbij gebruikers door profielen bladeren en naar links of rechts vegen om aan te geven of ze geïnteresseerd zijn in een persoon.
 3. Matchen: als twee gebruikers elkaar leuk vinden (een zogenaamde “match”), kunnen ze met elkaar communiceren via de app.
 4. Chat: gebruikers kunnen berichten sturen naar hun matches om elkaar beter te leren kennen voordat ze eventueel in persoon afspreken.
 5. Locatie gebaseerd: sommige dating apps gebruiken GPS-technologie om gebruikers te matchen die zich dicht bij elkaar bevinden.
 6. Algoritmen: de meeste dating apps gebruiken geavanceerde algoritmen om gebruikers te matchen op basis van hun voorkeuren en gedrag op het platform.

Het ontstaan van dating apps

De eerste dating app die algemeen wordt erkend en populair werd, is Tinder. Tinder werd gelanceerd in september 2012 en wordt vaak beschouwd als de pionier van de swipe-gebaseerde dating apps. Het concept van Tinder was eenvoudig: gebruikers konden door profielen van andere gebruikers bladeren en naar links vegen als ze niet geïnteresseerd waren, of naar rechts vegen als ze interesse hadden. Als beide gebruikers naar rechts veegden en een “match” vormden, konden ze met elkaar chatten.

Tinder’s eenvoudige en intuïtieve interface maakte het snel populair. Het veranderde de manier waarop mensen online daten. Na de lancering van Tinder volgden er veel andere dating apps met vergelijkbare swipe-gebaseerde mechanismen en functies, die de online datingwereld verder hebben getransformeerd. Hoewel Tinder niet de allereerste poging was om online dating via een app aan te bieden, was het wel de app die de trend zette en de industrie ingrijpend veranderde.

De voordelen van een dating app

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kunnen kiezen om dating apps te gebruiken:

 1. Gemak: dating apps bieden het gemak van online daten vanuit het comfort van je eigen huis of waar je ook bent. Je kunt op elk moment en overal toegang krijgen tot een groot aantal potentiële matches.
 2. Keuzemogelijkheden: dating apps hebben meestal een grote gebruikersdatabase, wat betekent dat je veel verschillende mensen kunt ontmoeten en potentieel compatibele partners kunt vinden.
 3. Efficiëntie: het swipen en matchen op dating apps kan veel tijd besparen in vergelijking met traditioneel daten, waarbij je mogelijk veel tijd en energie moet steken in het ontmoeten van mensen in persoon.
 4. Selectie op basis van voorkeuren: veel dating apps stellen gebruikers in staat om specifieke voorkeuren en criteria op te geven. Denk aan leeftijd, locatie, interesses en meer, waardoor je gerichter kunt zoeken naar mensen die aan je criteria voldoen.
 5. Veiligheid en anonimiteit: dating apps bieden vaak functies voor privacy en veiligheid, waaronder de mogelijkheid om anoniem te blijven totdat je je comfortabel genoeg voelt om persoonlijke informatie te delen.
 6. Mogelijkheid om in contact te komen met mensen buiten je gebruikelijke sociale kring: dating apps stellen je in staat om mensen te ontmoeten die je anders misschien nooit zou tegenkomen in je dagelijkse leven.
 7. Gevarieerde doelen: of je nu op zoek bent naar een serieuze relatie, een informele afspraak of gewoon nieuwe vriendschappen. Dating apps bieden vaak opties voor verschillende soorten relaties en doelen.
 8. Toegankelijkheid voor verschillende leeftijden en demografieën: er zijn dating apps voor allerlei doelgroepen, van jongeren tot senioren, en voor allerlei seksuele oriëntaties en voorkeuren.

De gevaren van online daten

Dating apps kunnen potentieel gevaarlijk zijn, vooral als ze niet met voorzichtigheid worden gebruikt. Er zijn verschillende zorgen met betrekking tot de veiligheid en risico’s van dating apps. Ten eerste kunnen neppe profielen en oplichters aanwezig zijn op deze platforms, wat kan leiden tot financiële fraude of andere vormen van misleiding. Ten tweede kan het delen van persoonlijke informatie met vreemden via de app leiden tot privacykwesties of zelfs stalking. Daarnaast bestaat het risico van fysieke gevaren, aangezien ontmoetingen met onbekende mensen via de app potentieel gevaarlijk kunnen zijn als er geen veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Om deze risico’s te verminderen, is het cruciaal om voorzichtig te zijn. Bescherm persoonlijke informatie, laat ontmoetingen in het openbaar plaatsvinden en volg de veiligheidsrichtlijnen van de app altijd. Het is ook verstandig om vertrouwde vrienden of familie op de hoogte te stellen van je plannen bij het ontmoeten van iemand van een dating app, voor extra veiligheid. Zo heb ik toen ik jaren geleden toen voor het eerst met een Tinder match afsprak, een groepsapp gemaakt met mijn beste vriendinnen en naast onze (live) locatie ook een aantal updates gedeeld die avond.

Let op red flags tijdens online gesprekken

Er zijn verschillende red flags of waarschuwingssignalen die je kunt opmerken tijdens de communicatie met een online match. Deze kunnen duiden op potentiële problemen, en het is belangrijk om ze serieus te nemen en voorzichtig te zijn. Hier zijn enkele veelvoorkomende rode vlaggen:

 1. Snelheid en intensiteit: als je match heel snel en intens wordt in de communicatie, zoals het uiten van diepe gevoelens of liefde na slechts een paar berichten, kan dit verdacht zijn. Dit kan wijzen op onoprechtheid of manipulatie.
 2. Vaagheid en ontwijkende antwoorden: als je match ontwijkende antwoorden geeft op eenvoudige vragen of weigert gedetailleerde informatie over zichzelf te delen, kan dit duiden op een gebrek aan openheid of eerlijkheid.
 3. Constante annuleringen of veranderingen in plannen: als je match herhaaldelijk afspraken afzegt, verandert of onbetrouwbaar is in het nakomen van afspraken, kan dit aangeven dat ze niet serieus zijn of dat er iets anders aan de hand is.
 4. Druk uitoefenen: als je match je onder druk zet om snel persoonlijke informatie, foto’s of ontmoetingen te delen voordat je er comfortabel mee bent, is dat een rode vlag voor grensoverschrijdend gedrag.
 5. Contradicties en inconsistente verhalen: als je merkt dat je match tegenstrijdige informatie geeft of inconsistente verhalen vertelt, kan dit wijzen op onwaarheden.
 6. Negatief gedrag: kijk uit voor negatief gedrag, zoals beledigingen, respectloze opmerkingen of agressie in de communicatie. Dit is onacceptabel en moet niet worden getolereerd.
 7. Geldverzoeken: wees uiterst voorzichtig als je match om geld vraagt of probeert je bij financiële zaken te betrekken. Dit kan een teken zijn van een oplichter.
 8. Weigering om video te bellen of in persoon te ontmoeten: als je match herhaaldelijk weigert om via video te bellen of in persoon af te spreken, kan dit duiden op verbergen van identiteit of bedoelingen.
 9. Te mooi om waar te zijn: als je het gevoel hebt dat je match te perfect is en alles lijkt te hebben wat je zoekt, kan dit een teken zijn dat het niet helemaal klopt. Vertrouw altijd op je gevoel!
 10. Ongepaste of expliciete berichten: Ontvang je ongevraagde expliciete foto’s of berichten van je match, dan is dat een duidelijke rode vlag voor respectloos gedrag.

Het is essentieel om deze red flags serieus te nemen en jezelf te beschermen. Als je iets verdachts opmerkt, wees dan voorzichtig en overweeg om de communicatie te beëindigen of verdere stappen te ondernemen, zoals het rapporteren van het gedrag aan de dating app en contact opnemen met de autoriteiten als dat nodig is. Vertrouw op je instinct en zorg voor je eigen veiligheid en welzijn tijdens online dating.

Tips voor een eerste date met een match

Een eerste date met iemand die je online hebt ontmoet, kan opwindend en een beetje zenuwslopend zijn. Hier zijn enkele tips om je eerste ontmoeting soepel te laten verlopen:

 1. Kies een openbare locatie: voor je eigen veiligheid en comfort is het het beste om af te spreken op een drukke, openbare plaats. Denk aan een café, restaurant of park. Vermijd afgelegen of privélocaties voor de eerste ontmoeting.
 2. Houd de verwachtingen realistisch: ga naar de date met een open geest en realistische verwachtingen. Iemand online leren kennen is anders dan in persoon, dus geef de persoon een kans om zichzelf te laten zien.
 3. Communiceer duidelijk: zorg ervoor dat je alle details van de ontmoeting duidelijk met je date bespreekt. De locatie, datum, het tijdstip en hoe je elkaar zult herkennen. Je wilt geen misverstanden op dit gebied.
 4. Wees op tijd: kom op tijd opdagen voor de date om een goede indruk te maken en je date niet te laten wachten.
 5. Toon interesse en luister: stel vragen en luister actief naar wat je date te zeggen heeft. Dit toont interesse en helpt om een gesprek op gang te houden.
 6. Wees jezelf: wees authentiek en eerlijk. Het is belangrijk om jezelf te zijn en geen onnodige druk op jezelf te leggen om te voldoen aan bepaalde verwachtingen.
 7. Vermijd afleidingen: leg je telefoon weg en concentreer je op je date. Dit toont respect en maakt de interactie persoonlijker.
 8. Respecteer grenzen: respecteer de persoonlijke grenzen van je date en dring niet aan op fysiek contact als de ander er niet klaar voor is.
 9. Wees veilig: neem voorzorgsmaatregelen voor je eigen veiligheid, zoals het vertellen van een vriend of familielid over je plannen en het zorgen voor je eigen vervoer.
 10. Ontspan en geniet: maak je niet te veel zorgen en probeer te genieten van de date. Het is een kans om iemand beter te leren kennen en wie weet wat er kan bloeien uit deze ontmoeting.

Onthoud dat eerste dates soms wat ongemakkelijk kunnen zijn, maar dat is normaal. Probeer te ontspannen, wees jezelf en laat de natuurlijke flow van het gesprek zijn gang gaan. Als er een klik is, kan een eerste date het begin zijn van iets speciaals. Als dat niet het geval is, blijf dan openstaan voor nieuwe mogelijkheden en blijf daten totdat je iemand vindt waarmee je echt een connectie hebt.

Wat is volgens jou de beste dating app van 2024?

Vidya
TAGS:

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *