TOP
Wild Wisdom

Zielsconnecties: liefde of les?

Zielsconnecties: liefde of les

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 8 minuten van je tijd in beslag.

Zielsconnecties, twinflames, soulmates; omschrijvingen van liefdevolle verbindingen waar we graag mee resoneren omdat we diep van binnen allemaal verlangen naar die ene grote, intense liefde. Het lijkt zo romantisch om eindelijk je zielsconnectie te ontmoeten. De man of vrouw van je dromen waar je een instant connectie mee voelt. Maar wat betekent dat eigenlijk? Waarom dient een zielsconnectie zich in jouw leven aan? En is een zielsconnectie liefde of een les? Eerst leg ik de verschillen uit tussen wat soulmates en twinflames zijn.

Wat is een soulmate?

Iedereen met wie je in contact komt kan een soulmate zijn. Het is een persoon met wie je een sacred agreement hebt, om een ervaring te delen hier in het aardse leven. Dat gezegd hebbende, is eigenlijk iedereen die je ontmoet en waar je een ervaring mee deelt, een soulmate in je leven. Op dat specifieke moment nam hij of zij een rol in, het heeft je bijna altijd bewust of onbewust een les geleerd.

Omdat in feite iedereen een soulmate kan zijn, is die persoon dus niet je highest possible divine partner. Alleen jijzelf en je partner weten of deze persoon je highest possible divine partner is. Dit voel je, dit weet je. Als je je leven deelt met je soulmate en niet je divine partner, dan kan dit nog steeds een geweldige, intieme relatie of mooi huwelijk zijn.

| Lees ook: Wat is het verschil tussen bewuste-, spirituele- en sacred relaties? |

Wat is een twinflame?

Twinflames zijn als yin en yang. Zij zijn in balans qua mannelijke en vrouwelijke energie. Jullie zijn two in one, one in two. Twee lichamen en een ziel. Er is maar een twinflame voor jou, omdat je als mannelijke en vrouwelijke energie uit elkaar bent gehaald en als twinflames zijnde weer bij elkaar gebracht wordt. De masculine energie is een helft, de feminine energie is de andere helft. Het gaat hier dus ook om tegenstellingen die elkaar aanvullen; hard/zacht, binnen/buiten, licht/donker, mannelijk/vrouwelijk.

Een ziel kan uit heel veel gefragmenteerde deeltjes energie bestaan, een ziel is namelijk niet solid. Er kunnen parallellen zijn, imprints, hologrammen van je ziel. Alleen je lichaam is vast. Een huls waar je in dat specifieke leven in vast zit. In het geval van twinflames, is de ziel in tweeën gesplitst om het binnendringen van de aardse atmosfeer te bevorderen. Eenmaal op aarde gekomen, is het doel om elkaar weer terug te vinden.

Het grote verlangen van een twinflame is niet om te connecten met een ander (‘de’ ander of the one), alswel te connecten van een verloren deel van zichzelf. The other half. Het gaat juist om het re-uniten met de hogere zelf, het teruggaan naar, en compleet maken van, de bron zelf.

Wat is een zielsconnectie?

Een zielsconnectie is wanneer twee mensen het gevoel hebben dat ze op een significante of buitengewone manier op zielsniveau met elkaar verbonden zijn. Het is het gevoel dat de link met het aardse overstijgt en dat iets veel groter jullie samenbracht of in het spel is. Je hebt misschien het gevoel dat je elkaar in een vorig leven hebt gekend of dat je ziel voor dit leven heeft afgesproken om elkaar nu te ontmoeten. Het is niet in woorden uit te drukken of op een andere manier te verklaren waarom je deze connectie zo sterk voelt. Een zielsconnectie wordt ook wel een tweelingziel genoemd.

Zielsconnecties; liefde of een les?

Zoals hierboven omschreven, lijkt het vinden van je zielsconnectie het hoogst haalbare op het gebied van liefde & relaties. Voor velen misschien het ultieme doel, omdat we bij gebrek aan zelfliefde onszelf op de ander storten. De persoon die ons de liefde en zorg zal geven waar we zo naar hunkeren. Een intense samensmelting op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

In werkelijkheid komt een zielsconnectie met een heel ander doel in je leven. Hij of zij is een spiegel om jou te laten zien en ervaren waar heling nodig is. Wat laat de ander jou zien? Wat mag je anders gaan doen na deze lifechanging ontmoeting waar misschien zelfs een intense, kortstondige relatie uit ontstaan is? Misschien mag je beter voor jezelf gaan zorgen of voor jezelf opkomen. Hij of zij zal in elk geval precies op die pijnpunten drukken die je verdrongen hebt. Waarvan je diep van binnen eigenlijk wel weet dat je er ‘iets’ mee moet. Maar zo lang je bij je zielsconnectie blijft, heb je er geen ruimte voor omdat de connectie te intens is. De liefde is intens, maar de pijnlijke inzichten ook.

| Lees ook: Een relatie met je zielsconnectie doorgaat deze 7 fasen |

Zielsconnectie loslaten

Omdat het hebben van een relatie met je zielsconnectie zo intens is, ontstaat er regelmatig een dynamiek van aantrekken en afstoten. Het kan namelijk heel verwarrend zijn als je zo’n sterke connectie met iemand voelt, terwijl je zo op het eerste oog misschien niet eens veel gemeen lijkt te hebben met elkaar. Misschien heb je je er zelfs lange tijd tegen verzet, omdat hij of zij je type eigenlijk niet is. Zoals hierboven al beschreven, komt dit door de buitengewone manier waarop jullie op zielsniveau met elkaar verbonden zijn. Dat valt simpelweg niet te verklaren. Daarnaast is het doel dus ook om te spiegelen. Om elkaar een les te dienen.

Lessen leren gaat nooit makkelijk. Met vallen en opstaan kom je er. Zo geldt dat ook voor de spiegel die je zielsconnectie je voorhoudt en de lessen die hier uit komen. Vaak wordt op een pijnlijke manier duidelijk welke wonden nog geheeld moeten worden. Dit zijn de dieptepunten die tijdens jullie relatie aanwezig zijn. Maar daar tegenover staat de intense zielsconnectie die er is. En deze connectie zorgt juist voor prachtige hoogtepunten, of een gevoel van liefde die niet te verklaren is.

Het afwisselen van deze diepte- en hoogtepunten kan in hoog tempo plaatsvinden. En hoe langer je hierin blijft hangen, hoe verslavender het wordt. Beiden voelen heel intens; zowel de mooie momenten, als de harde lessen. Je maakt deze lessen acceptabel door jezelf te vertellen dat een relatie bedoelt is om van te leren. Dat lessen nodig zijn om te groeien. Groei is immers ook een van de pijlers van een conscious relatie.

Wat echter lastig is om in te schatten, is het moment waarop er voldoende lessen zijn geweest en wanneer het tijd is om dat wat je geleerd hebt, zelf in de praktijk toe te passen. Of het moment waarop je vanuit de confrontaties moet overstappen op heling. De patronen herkennen, inzien wanneer ze er zijn en waardoor ze getriggerd worden is stap een. Daarna ga je de destructieve patronen, die naar de oppervlakte zijn gekomen door het spiegelen middels je partner, omzetten naar helende gedachten en activiteiten die op jezelf gericht zijn.

| Lees ook: De relatie met je zielsconnectie verbreken: de mogelijke redenen & verwerking |

Geen verbinding

De grootste les die je misschien wel kunt halen uit de relatie met je zielsconnectie, is dat verbinden door middel van aantrekken en afstoten natuurlijk geen verbinden is. Je houdt deze dynamiek in stand, omdat je iets bij de ander zoekt wat je eigenlijk bij jezelf mist. Of er is iets anders dat geheeld mag worden. Jouw zogenaamd verbindende gedrag is niet gefocust op innerlijk werk en dus het helen van jezelf, maar op je tijdelijk beter voelen door de aanwezigheid van die ander. Je partner sust de leegte door jou aandacht te geven, wat voor aandacht dan ook, terwijl je dit eigenlijk zelf dient in te vullen en op te lossen. Verbinden met jezelf, van jezelf leren houden, zodat je de ander niet meer nodig hebt. Dat is wat nodig is. Je zielsconnectie heeft dan zijn of haar werk gedaan, het hoofdstuk is gesloten.

| Lees ook: Is het een zielsconnectie of een narcist? |

Verbinden met jezelf

Een relatie met je zielsconnectie of tweelingziel kan zó intens zijn dat het lijkt alsof je jezelf in het proces bent kwijtgeraakt. Door het aantrekken en afstoten, de hoogte- en dieptepunten, voel je je misschien vervreemd, eenzaam of misschien zelfs onveilig. Misschien heb je de pijnlijke lessen ook nog niet weten te transformeren naar persoonlijke heling en groei en zit het verdriet nog in je lichaam. Dit is mij niet vreemd, ik heb dit zelf ook ooit ervaren. Het verdriet dat je voelt is vergelijkbaar met stagnatie in je lichaam na rouw, ziekte of een burn-out. Is dit je bekend en heb je behoefte om weer te connecten met je lijf en te genieten van (emotionele) intimiteit? Dan is Secrets of the Sensual Body echt een traject voor jou.

Secrets of the Sensual Body

Secrets of the Sensual Body is een traject van 8 weken waarbij we vanaf 15 mei 2023 iedere maandagavond samenkomen in Amsterdam. Iedere avond ontdekken we een ander thema en gaan we via verschillende methoden aan de slag. De avonden bestaan uit een combinatie van kennis, dans, oefeningen en lichaamswerk. Op deze manier kun je nieuwe positieve ervaringen gaan creëren en ontdekken wat jij fijn vindt. Door eerst te ontdekken hoe jouw ‘Nee’ voelt en hoe je die kan uiten, komt er vanzelf ook meer ruimte voor jouw ‘Ja’. Je leert je lichaam en haar alarmsignalen te vertrouwen, wat zorgt voor ontspanning. Dan kan jouw sensualiteit meer gaan stromen en is het makkelijker om te genieten van je lichaam. Wil je meer weten over het traject, de data en de prijzen, bekijk dan hier de pagina: Secrets of the Sensual Body – Vidya Shop

Drie grote liefdes in je leven

Vind je het na het lezen van dit artikel nog steeds lastig om te herkennen welk type liefde nu in je leven is? Dan heb ik de tip voor jou. In ‘De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen‘ van Kate Rose leer je het onderscheid zien tussen drie soorten liefdes die je ervaren en de lessen die zij met zich meebrengen. Het boek heeft mij enorm geholpen in mijn reis naar innerlijke groei. Meer weten over het boek? Check mijn boekenpagina.

We hebben je support nodig

Volg je ons al op social media? We zouden het enorm waarderen als je ons bereik helpt te vergroten. Op Instagram en Facebook delen we dagelijks inspiratie, quotes en meer, maar let op: hier moet je waarschijnlijk vanaf dit jaar € 11 euro lidmaatschap voor gaan betalen. Zie dit artikel. Telegram daarentegen is en blijft gratis. Hier is ook geen sprake van censuur, dus kunnen we op Telegram ongegeneerd praten over tantra, seks, plantmedicijnen en alternatieve geneeswijzen & healings zonder warnings te krijgen van zogenaamde fact checkers of plotseling verwijderde berichten. We zouden het enorm waarderen als je ons op alle drie de kanalen volgt zodat we zoveel mogelijk mensen bewuster mogen maken. Thanks for the support! 

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *