TOP
Wild Wisdom

Lingerie trends 2024; voor welke stijl kies jij?

Lingerie trends 2024

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 9 minuten van je tijd in beslag.

Stap binnen in een wereld van verleiding en zelfexpressie, want het is tijd om je lingeriecollectie naar nieuwe hoogten te tillen! Met het nieuwe jaar in aantocht komt een golf van frisse en opwindende lingerie trends die je zintuigen zullen prikkelen en je zelfvertrouwen zullen versterken. Of je nu op zoek bent naar sensuele sets die de passie aanwakkeren, of juist naar stijlen die je persoonlijkheid weerspiegelen, 2024 belooft een jaar te worden vol verfijnde en gedurfde keuzes. Dit zijn de lingerie trends van 2024.

Duik met ons in de betoverende wereld van lingerie trends terwijl we je meenemen op een reis door de meest betoverende en onweerstaanbare looks van het seizoen. Van ingewikkeld kantwerk tot gedurfde kleurenpaletten – bereid je voor om je innerlijke godin te omarmen en je lingeriegame naar het volgende niveau te tillen!

Lingerie trends 2024

De Nederlandse trendwatcher David Shah bracht zijn inzichten naar voren tijdens het evenement Mare di Moda. Hier presenteerde hij zijn gedurfde voorspellingen voor de lente-zomer van 2024. De MarediModa Beurs vindt sinds 2002 elk jaar plaats. Het is het belangrijkste evenement voor de presentatie van nieuwe collecties lingerie, ondergoed en strandkleding. Het pronkt met een internationale aanwezigheid van belangrijke merken, exposanten en bezoekers die jaar na jaar blijft groeien.

Met een diepgaande analyse van de maatschappelijke ontwikkelingen en hun invloed op zowel de voorkeuren van consumenten als de eisen van de markt, heeft trendwatcher David Shah een ongeëvenaarde expertise ontwikkeld. Zijn onderscheidende benadering van trendvoorspellingen heeft hem een vooraanstaande positie als pionier binnen de branche verleend.

5 verschillende lingerie trends voor 2024

David Shah heeft op basis van zijn analyse 5 trends voorspeld voor 2024:

 1. Escapist
 2. Transcendent
 3. Wishful
 4. Makeshift
 5. Sisterhood

| Lees ook: Crystal of yoni wand: 7 redenen om vandaag nog te kopen |

Escapist: dimensionale patronen en kleurrijk reliëf

De ‘escapist’ lingerietrend belichaamt het verlangen om te ontsnappen aan de wereld om ons heen. Deze trend komt tot uiting door het gebruik van materialen in betoverende, surrealistische vormen. Dit wordt aangedreven door de groeiende populariteit van het digitale universum, waar ontwerpers hun verbeelding de vrije loop laten. Deze wonderwereld geeft vorm aan echte 3D-reliëfs, complexe plooien en verfijnde plissé. Dit komt tot stand door gedurfde toepassingen van gedraaide dimensionale patronen, gelaagdheid en vulling. Het resultaat is een uitnodigende collectie die de zintuigen prikkelt en een gevoel van ontdekking en ontsnapping oproept.

Binnen deze trend vinden prints en texturen inspiratie in de onontdekte diepten van de zee en haar flora. Wat betreft de silhouetten, worden de vormen zowel sensueel als sexy. Ze vinden tevens sterke invloeden in de ‘skins’ die als virtuele outfits worden gebruikt in videogames. Dit is te zien aan de transparante materialen en een vindingrijke, bijna kunstzinnige sculpturale techniek.

Lingerie trends 2024
Afbeelding “Escapist”, lingerie trends 2024, trends door David Shah. Beeld: Mare di Moda.

Transcendent: vertaling naar duurzaamheid & organisch

De lingerie trend voor 2024, genaamd ‘Transcendent’, weerspiegelt de groeiende bezorgdheid binnen de samenleving over het milieu. Consumenten streven naar duurzame keuzes om hun consumptiepatronen in harmonie te brengen met milieubehoud. Deze zorg heeft zich ontwikkeld tot een opvallende trend.

Het palet van deze trend omvat serene en organische tinte. Denk aan aarde, klei, acru, bruintinten, zand, steen en gedempte, zachte neutrale kleuren. Dit vormt een een boeiend contrast met diepzwart en indigo. Het contrast wekt een gevoel op van iets bovennatuurlijks, bijna afkomstig uit een andere wereld. Bij de keuze van stoffen staat het woord ‘duurzaam’ centraal, aangezien de zoektocht naar hoogwaardig gerecyclede materialen voortdurend wordt herhaald. In deze trend nemen de meest essentiële textielproducten de hoofdrol. Denk aan pure, effen stoffen, of aan ruwe, korrelige texturen die ontstaan ​​door het gebruik van organische textiel en biotechnologische materialen.

Transcendent lingerie trends 2024
Beeld “Transcendent”, lingerie trends 2024 door David Shah. Beeld: Mare di Moda

Wishful: vurig & kleurrijk om een statement te maken

Een actieve benadering om de impact van klimaatverandering aan te pakken, wordt weerspiegeld in de lingerie trend van 2024, genaamd ‘Wishful’. Deze trend belichaamt het idealisme dat inzet en strijd voor het milieu daadwerkelijk verandering teweeg kan brengen.

Het levendige kleurenpalet van ‘Wishful’ vindt zijn inspiratie in de warme en energieke schakeringen van de zon en de zee. Deze kleuren worden doorgaans toegepast in ontwerpen die moeiteloos switchen tussen bodywear, badmode en casual kleding. De stoffen zijn vaak licht van gewicht en naadloos om praktisch te blijven. Door echter zachte, fluwelen accenten te combineren met elastische, sportieve badstof, ontstaat een aantrekkelijke en sensuele uitstraling.

Lingerie trends 2024
“Wishful” beeld, lingerie trends 2024 door David Shah. Beeld: Mare di Moda

Makeshift: vakmanschap & bijzondere technieken

De lingerie trend voor 2024, genaamd ‘Makeshift’, draait volledig om vakmanschap en wordt gevoed door de groeiende waardering voor de natuur. Binnen deze trend wordt er steeds meer nadruk gelegd op het erkennen van de cruciale rol van vakmanschap. De onderscheidende kleur die deze trend kenmerkt is ecru, ondersteund door een aantal zachte pastel tinten. Ecru weerspiegelt niet alleen hergebruikte materialen, maar ook de natuurlijke nuance die door gebruik en wassen geleidelijk zachter en witter wordt.

Gedrukte patronen maken vaak plaats voor met de hand vervaardigde schilderingen. Hierdoor wordt een persoonlijk en ambachtelijk tintje aan de lingerie toegevoegd. In termen van stoffen staat duurzaamheid hoog in het vaandel, soms zelfs meer dan de stofkwaliteit op zich. De items die binnen deze trend worden gecreëerd, worden vaak vervaardigd met behulp van technieken zoals haken, breien of macramé. Dit resulteert in een verzameling lingerie die een mix van sexy, speelse en zelfs feestelijke uitstralingen belichaamt.

Makeshift lingerie trends 2024
“Makeshift” beeld, lingerie trends 2024 door David Shah. Beeld: Mare di Moda

Sisterhood: sensueel, sexy en powerful

De laatste lingerietrend van David Shah voor 2024 is ‘Sisterhood’. Mijn persoonlijke favoriet! Deze trend omarmt diversiteit en kracht in vrouwelijkheid, met een vleugje feminisme. Er is ook een sterke connectie met zelfliefde en body positivity. De trend wordt uitgedrukt in een romantisch en gevoelig kleurenpalet, variërend van zachte pasteltinten tot diep zwart en parelmoertinten.

De focus ligt op luxe en rijkdom, met stoffen zoals zijde, tafzijde, fluweel en weelderig kant. Deze materialen creëren een dramatisch effect dat de aandacht trekt. Lingerie gaat verder dan alleen intimiteit, met prachtige kanten corsetten en bh’s met zachte uitsnijdingen. Comfort en soepelheid staan centraal, om aan de moderne vraag naar comfortabele lingerie te voldoen. ‘Sisterhood’ viert de kracht en schoonheid van vrouwen in al hun diversiteit.

Sisterhood lingerie trends 2024
“Sisterhood” beeld, lingerie trends 2024 door David Shah. Beeld: Mare di Moda

Beha’s in grote maten

Heb je een vollere cup en maakt dat lastig shoppen? Zalando verkoopt het merk Oola Lingerie voor grote maten.

Wat mooie lingerie met je doet

Geef je elke maand een klein kapitaal uit aan lingerie? Niets om je voor te schamen, goed bezig juist! Het dragen van mooie lingerie kan voor vrouwen om verschillende redenen belangrijk zijn Dit is wat mooie lingerie met een vrouw doet.

 1. Zelfvertrouwen: het dragen van mooie lingerie kan het zelfvertrouwen van een vrouw vergroten. Wanneer ze zichzelf in iets speciaals hult, kan dat haar een gevoel van eigenwaarde geven en haar zelfvertrouwen een boost geven. Het zien van zichzelf in mooie lingerie kan helpen bij het omarmen en vieren van haar lichaam.
 2. Zintuiglijke ervaring: lingerie kan een zintuiglijke ervaring bieden. Het zachte materiaal, de fijne afwerking en het comfort kunnen bijdragen aan een gevoel van welzijn en genot. Het kan ook de zintuigen prikkelen en positieve gevoelens opwekken, waardoor het een vorm van zelfzorg wordt.
 3. Zelfexpressie: mooie lingerie kan een manier zijn voor vrouwen om zichzelf uit te drukken en hun persoonlijke stijl te laten zien. Het kiezen van lingerie die past bij hun smaak en voorkeuren kan helpen bij het uiten van hun individualiteit en creativiteit.
 4. Eigenwaarde: het dragen van mooie lingerie kan dienen als een herinnering aan de eigenwaarde van een vrouw. Het kan haar eraan herinneren dat ze het waard is om zichzelf te verwennen en te koesteren. Dit kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde.
 5. Zelfliefde en zelfzorg: mooie lingerie kan een onderdeel zijn van een bredere zelfzorgroutine. Door aandacht te besteden aan hoe ze zich kleden, kunnen vrouwen zichzelf eraan herinneren om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf te verwennen. Het kan een manier zijn om even uit de dagelijkse routine te stappen en aandacht te besteden aan hun innerlijke gevoelens en behoeften.
 6. Sensueel welzijn: sensuele lingerie en kleding kan een positieve invloed hebben op het sensuele welzijn van een vrouw. Het kan bijdragen aan het creëren van een intieme sfeer, zowel voor zichzelf als voor eventuele partners. Dit kan helpen om de connectie met het eigen lichaam te versterken en het gevoel van eigenwaarde te vergroten.

Het is belangrijk op te merken dat de betekenis en impact van het dragen van mooie lingerie voor elke vrouw anders kunnen zijn. Sommige vrouwen hechten er veel waarde aan, terwijl het voor anderen minder belangrijk kan zijn. Wat echt telt, is dat vrouwen keuzes maken die hen een gevoel van comfort, zelfexpressie en zelfliefde geven, en die bijdragen aan hun algehele welzijn.

| Lees ook: Er zijn maar liefst 9 soorten intimiteit in relaties |

Boost voor je seksleven

Hoe vaak heb je wel niet een spannend pakje of mooi setje gekocht toen de sleur in je relatie kwam? Je bent zeker niet de enige. Mooie lingerie kan een positieve invloed hebben op je seksleven en een boost geven aan de relatie tussen jou en je partner. Dit werkt zo:

 1. Zelfvertrouwen: het dragen van mooie lingerie kan je zelfvertrouwen vergroten. Wanneer je jezelf sexy en aantrekkelijk voelt, straal je dat uit naar je partner. Dit verhoogde zelfvertrouwen kan leiden tot een meer ontspannen en gepassioneerde sfeer tussen jou en je partner.
 2. Verleiding en spanning: mooie lingerie kan fungeren als een verleidelijk hulpmiddel om de spanning en opwinding tussen jou en je partner op te bouwen. Het visuele aspect van prachtige lingerie kan helpen om verlangen en anticipatie te creëren, wat kan leiden tot een intensere en meer bevredigende intieme relatie.
 3. Nieuwheid en variatie: het introduceren van mooie lingerie in je seksuele routine kan een gevoel van nieuwigheid en variatie brengen. Het kan helpen om de sleur te doorbreken en nieuwe elementen aan jullie intieme interacties toe te voegen, waardoor de interesse en passie worden aangewakkerd.
 4. Intimiteit en verbondenheid: het delen van een moment waarin je jezelf op een intieme manier presenteert aan je partner kan de emotionele verbondenheid versterken. Het kan leiden tot diepere gesprekken over verlangens en wensen, en jullie beiden dichter bij elkaar brengen.
 5. Plezier en speelsheid: het dragen van mooie lingerie kan een gevoel van plezier en speelsheid creëren tussen jou en je partner. Het kan jullie aanmoedigen om samen te lachen, te flirten en je relatie op een lichte en vreugdevolle manier te benaderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat mooie lingerie op zichzelf niet de enige factor is die van invloed is op een gezond seksleven. Communicatie, respect, wederzijdse interesse en inspanning zijn ook essentieel om een positieve seksuele relatie te onderhouden. Het dragen van mooie lingerie kan een leuke en opwindende toevoeging zijn, maar het moet worden gezien als een aanvulling op de bredere dynamiek van je relatie.

| Lees ook: Makkelijk klaarkomen met 14 orgasmes voor de vrouw |

Welke lingeriestijl past het best bij jou? En waar shop je het liefst, Livera of Hunkemöller? Laat een reactie achter!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *