TOP
Body Balance

8 seks tips die je nog niet eerder gehoord hebt

8 seks tips die je nog niet eerder gehoord hebt

Het lezen van dit artikel neemt ongeveer 15 minuten van je tijd in beslag.

Seks is meer dan alleen fysieke bevrediging; het is een kunst die je kunt perfectioneren. In dit artikel onthullen we 20 intrigerende seks tips die je liefdesleven zullen verrijken. Van zenuwstelselregulatie tot het verkennen van tantra als een pad naar diepe verbinding. We duiken in een wereld van sensueel genot en intieme ontdekkingen. Laat je verrassen terwijl we je begeleiden naar een bevredigender en betekenisvoller seksleven. Lees verder om te ontdekken hoe je je liefdesspel naar nieuwe hoogten kunt tillen met deze 8 seks tips.

Slecht seksleven

Een slecht seksleven kan een zware last zijn voor zowel individuen als relaties. Het gebrek aan bevrediging en verbinding kan leiden tot frustratie, stress en zelfs afstand tussen partners. Communicatieproblemen, gebrek aan verlangen, monotone routines en onvervulde verlangens zijn enkele van de vele factoren die kunnen bijdragen aan een onbevredigend seksleven. Het is belangrijk om te begrijpen dat een slecht seksleven niet het einde hoeft te betekenen. Het kan een kans zijn voor koppels om openlijk te praten, nieuwe dingen te proberen en samen te werken om de passie en intimiteit te herstellen. Hierdoor kun je een gezondere en liefdevollere relatie opbouwen.

Oorzaken slecht seksleven

Waarschijnlijk weet je dit al, maar laten we je toch even door het rijtje meenemen:

 1. Mobiel mee naar bed nemen. Laat dat ding beneden! Neem ‘m niet eens mee de slaapkamer in. Koop weer een analoge wekker (geeft ook geen straling af) en leg jullie mobieltjes in de woonkamer en stel ‘niet storen’ in.
 2. Niet tegelijk naar bed gaan. Niks mooiers om samen de dag te starten en de dag te eindigen. Uiteraard hoef je niet altijd alleen maar seks in bed te hebben. Het kan ook buiten de slaapkamer gebeuren natuurlijk. Maar wanneer je een baan en kinderen hebt, zijn er misschien niet heel veel andere opties om seks te hebben dan in de slaapkamer. Zorg er dan in elk geval voor dat je tegelijk naar bed gaat. En ook als jullie geen kinderen hebben is het fijn om in verbinding met elkaar de dag te starten en eindigen.
 3. Niet communiceren. Als je weinig of niet communiceert met elkaar, is er geen emotionele verbinding. Hoe kun je die dan wel fysiek voelen?
 4. Het gezin voorop zetten. Natuurlijk, je kinderen (als die er zijn), zijn het allerbelangrijkste. Maar je bent nog zoveel meer dan moeder of vader! Als de focus alleen maar op de kinderen gericht is, vergeet je je eigen behoeftes.
 5. Geen tijd vrijmaken voor qualitytime. Voortbordurend op bovenstaand. Hoe lang je al samen bent, op date gaan, uitstapjes maken, romantisch uiteten gaan; blijf dit doen!
 6. Jezelf laten versloffen. Niet meer je best doen om er aantrekkelijk voor de ander (en jezelf!) uit te zien. Het is natuurlijk prachtig als jullie elkaar accepteren zoals jullie zijn. Door de jaren heen verander je nou eenmaal, vanbinnen en vanbuiten. Maar dat betekent niet dat je niks meer aan jezelf hoeft te doen, omdat je toch al een partner hebt. Hoe verfrissend is het om je partner te verrassen met een mooi nieuw lingeriesetje? Geeft jou ook een heerlijk gevoel. Net als die nieuwe leuke kleur lippenstift. Of die strakke jurk waar je normaal gesproken nooit voor zou kiezen.
 7. Je laten leiden door ego. Pfoe, wat kan het ego in de weg zitten. Bij meningsverschillen en ruzies onder andere. Het getuigd van emotionele intelligentie als je je ego op zo’n moment opzij kunt zetten, snel met elkaar om de tafel gaat om behoeftes en verlangens uit te spreken, zodat je in verbinding blijft. Dan blijft ook het gevoel om elkaar echt te ontmoeten en te verbinden bestaan, wat een goed seksleven tegemoet komt.

Er zijn nog meer redenen te bedenken, maar je komt hier voor seks tips. Dus laten we daarmee verder gaan!

| Lees ook: Aanraakspelletjes om meer pleasure te ervaren |

8 seks tips die niet standaard zijn

Dit zijn volgens ons 8 seks tips die echt het verschil gaan maken. Sommige tips zijn makkelijk toe te passen, voor anderen moet je wat meer moeite doen. Maar dat is je relatie toch wel waard?

1. Zenuwstelselregulatie voor intens plezier

Aangezien het zenuwstelsel zoveel controle heeft over hoe ons lichaam functioneert, is het logisch dat het ook een grote invloed heeft op opwinding, verbinding en het ervaren van een orgasme.

Het limbisch systeem helpt bij het reguleren van delen van het autonome zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het reguleren van autonome lichamelijke reacties zoals ademhaling, bloeddruk en hartslag. Het limbisch systeem wordt beschouwd als het “primitieve” deel van de hersenen en speelt ook een rol bij fysieke driften en emotionele verwerking – en wordt geactiveerd tijdens seks.

Hoewel we misschien veel rationeel denken over ons seksleven (of niet), is de daad zelf meer instinctief en emotioneel dan iets wat wordt doordacht. De hersenschors, die verantwoordelijk is voor redeneren, wordt minder actief tijdens seks.

Onderzoekers hebben nog niet helemaal in kaart kunnen brengen hoe onze seksuele respons werkt, maar ze suggereren dat seksuele hormonen via het cerebrum, een deel van de hersenen, helpen bij het integreren van het lichaam en autonome seksuele systemen. Concreet betekent dit dat opwindingsreacties zoals erecties, zwelling, vaginale afscheiding en orgasmische samentrekkingen in het lichaam, werken als een reactie op de communicatie tussen onze hormonen en ons zenuwstelsel.

Ontregeld zenuwstelsel van invloed op seksleven

Soms raakt ons zenuwstelsel ontregeld. Of dat nu komt door trauma, fysieke of mentale stress, een ongeluk. Eind 2022 werd bekend gemaakt dat 1,3 miljoen mensen in Nederland met een burn-out thuis zitten. Ok dit ontregeld het zenuwstelsel.

Wanneer het zenuwstelsel niet optimaal functioneert, heeft dit invloed op hoe en wanneer we opgewonden raken, onze seksuele reacties, ons comfort tijdens seks, en nog veel meer. Een groot deel van de hormoonregulatie in ons lichaam wordt gereguleerd door het zenuwstelsel. Dit betekent dat als er iets mis is, het je vermogen om een bloeiend seksleven te hebben kan belemmeren. Zelfs hormonen zoals oxytocine, ook wel bekend als “het liefdeshormoon,” vallen onder de invloed van het zenuwstelsel en diens vermogen om effectief te functioneren.

Adrenaline, ook bekend als het stresshormoon, remt eigenlijk oxytocine. Aangezien oxytocine helpt bij het bevorderen van vertrouwen, seksuele activiteit en orgasme, kunnen hoge niveaus van stresshormonen als gevolg van een ontregeld zenuwstelsel het moeilijk maken om een verbinding te voelen en een orgasme te bereiken tijdens seks. Seks tip nummer één is daarom een belangrijke; werk aan zenuwstelselregulatie voor intenser seksueel genot. Lees dit bericht om te weten hoe je dit doet: In 21 dagen zelf je zenuwstelsel kalmeren – Vidya.

2. Tantra als pad naar verbinding

Tantra biedt een unieke benadering om je seksleven te verbeteren door de nadruk te leggen op diepe verbinding, bewustzijn en spirituele groei. In plaats van zich puur te richten op fysieke bevrediging, nodigt tantra koppels uit om zich te concentreren op het verkennen van de zintuigen, het opbouwen van vertrouwen en het vergroten van emotionele intimiteit. Door ademhalingsoefeningen, meditatie en sensuele aanrakingen kunnen partners een dieper begrip van elkaars lichaam en verlangens ontwikkelen. Tantra moedigt langzame, bewuste seksuele handelingen aan, wat kan leiden tot intensere orgasmes en een groter gevoel van vervulling. Bovendien helpt tantra bij het loslaten van prestatiedruk en het omarmen van het moment. Dit leidt tot een bevredigender seksleven voor stellen die openstaan voor deze spirituele benadering van intimiteit. Beginnen met tantra? Daar kan dit artikel je bij helpen: Tantra training voor beginners: 9 feiten & fabels – Vidya.

| Lees ook: Wat is tantra seks en hoe doe je het? |

3. Ademwerk voor een beter seksleven

Seks tip nummer drie; breathwork voor een beter seksleven. Ademhaling kan een ongelooflijk krachtig hulpmiddel zijn als het gaat om seks en plezier, omdat het een sleutelrol speelt tussen onze geest en ons lichaam. En het kan worden gebruikt om zowel onze fysieke als mentale toestand te verbeteren.

We kunnen diepere, meer expansieve ademhalingen en specifieke technieken gebruiken als hulpmiddel om de verbinding met ons lichaam te herontdekken, waardoor we fysieke sensaties en orgasmes intenser kunnen ervaren.

Tijdens seksuele ervaringen, met name bij het naderen van een orgasme, is het gebruikelijk om ofwel je adem in te houden of in een cyclus van korte, oppervlakkige ademhaling te vallen. Beide kunnen potentieel stress in de geest en het lichaam veroorzaken, wat afbreuk kan doen aan de volheid van de ervaring. Dieper ademen, met gebruik van je middenrif, creëert een gevoel van ontspanning en kalmte waardoor je meer aanwezig kunt zijn en dat gevoel van plezier op een veel dieper niveau kunt ervaren. Om dit zelf te ervaren, delen we als bonus een aantal ademhalingsoefeningen.

Breathwork oefeningen tijdens seks

Eenvoudige oefeningen om zelf te proberen of samen met een partner:

 1. Microkosmische cirkel: breng je aandacht naar je bekkenbodem, adem langzaam en diep in door je neus. Terwijl je dat doet, scan je je aandacht langs je ruggengraat, omhoog naar de bovenkant van je hoofd. Terwijl je langzaam uitademt door je neus of mond, scan je langs de voorkant van je lichaam, tussen je benen door, en ga door met die cyclus.
 2. Adem door je neus: dit stimuleert de afgifte van stikstofoxide, wat de bloedcirculatie verhoogt en is gezien als gunstig voor de seksuele functie. De neus helpt ook om de ademhaling natuurlijk te vertragen en ons ontspannen te houden.
 3. Diep ademen: ademen in je buik en geslachtsdelen kan zowel de sensatie versterken, je bekkenbodem activeren en je parasympathische respons (ook wel bekend als rust en vertering) activeren om je ontspannen te houden.
 4. Synchroniseer je ademhaling: samen ademen met een partner als onderdeel van het voorspel kan ongelooflijk intiem zijn. Probeer vier seconden in te ademen, twee seconden vast te houden aan de top. Om daarna langzaam zes seconden uit te ademen door de mond. Dit patroon houdt jullie beiden ontspannen en voegt tegelijkertijd een nieuw niveau van intimiteit toe.

4. Praat! Bespreek openlijk jullie verlangens met elkaar

Goede communicatie draagt op diverse manieren bij aan een beter seksleven. Ten eerste stelt het partners in staat om openlijk en eerlijk te praten over hun seksuele verlangens, behoeften en grenzen, waardoor ze beter op elkaar kunnen afstemmen. Dit vermindert onzekerheden en angsten, verhoogt het zelfvertrouwen en bevordert een gevoel van veiligheid en respect tussen beide partners.

Ten tweede helpt goede communicatie bij het oplossen van eventuele seksuele problemen of misverstanden die kunnen ontstaan. Het stelt stellen in staat om deze problemen constructief te bespreken en samen te werken aan oplossingen, wat het seksuele leven kan verbeteren en obstakels kan overwinnen.

Bovendien verdiept goede communicatie de emotionele intimiteit tussen partners, doordat ze hun seksuele gedachten, verlangens en fantasieën delen. Dit schept een gevoel van verbondenheid en begrip dat zowel binnen als buiten de slaapkamer de relatie verrijkt. Het bevordert ook vertrouwen tussen partners, omdat ze zich veilig voelen om hun kwetsbare kanten te delen. Het creëert een gevoel van wederzijds respect en waardering, wat van essentieel belang is voor een gezond seksleven.

Ten slotte opent goede communicatie de deur naar variatie en avontuur in de slaapkamer, omdat partners kunnen praten over het verkennen van nieuwe ideeën avonturen. Hierdoor blijft het seksleven fris en opwindend, wat bijdraagt aan een prettigere seksuele relatie. Een belangrijke seks tip dus!

5. Ontdek erotische literatuur

Het ontdekken van erotische literatuur kan een krachtige manier zijn om een beter seksleven te bevorderen. Erotische literatuur, zoals de klassieker “Liefde in Tijden van Cholera” van Gabriel García Márquez. Of hedendaagse werken zoals “Vijftig Tinten Grijs” van E.L. James, kan dienen als een bron van inspiratie en verbeeldingskracht voor koppels. Door het lezen van sensuele verhalen kunnen mensen nieuwe ideeën en fantasieën ontdekken die ze willen verkennen in hun eigen seksuele relatie. Het kan ook helpen om de communicatie over verlangens en fantasieën tussen partners te stimuleren. Bovendien kan het lezen van erotische literatuur het seksuele verlangen vergroten en partners aanmoedigen om meer aandacht te besteden aan voorspel. Dit kan bijdragen aan een bevredigender seksueel leven. Weet je niet waar je moet beginnen? Check de erotische boeken op Bol.com: samen erotische literatuur ontdekken.

6. Experimenteer met verschillende soorten orgasmes

Het uitstellen van je orgasme houdt je, even plat gezegd, de hele dag geil. Je blijft in een opwindende staat en je voelt je extra verbonden met je partner, omdat er nog iets ‘af te maken valt’. Maar het is ook leuk om te experimenteren met verschillende soorten orgasmes. Wist je dat een vrouw maar liefst 14 verschillende soorten orgasmes kan ervaren? Daar ben je wel even mee zoet! Je leest het hier: Makkelijk klaarkomen met 14 soorten orgasmes voor de vrouw – Vidya

7. Luister samen naar erotische podcasts & luisterverhalen

Erotische verleiding maakt momenteel een prikkelende opmars. Met de porno-industrie die vaak gericht is op het genot van mannen, gaan talrijke vrouwen op zoek naar een verfijndere en sensuelere vorm van verleiding. En het resultaat is om van te smullen, want het internet wordt momenteel overspoeld met opwindende video’s die speciaal ontworpen zijn om vrouwen te laten hunkeren naar meer.

Voor dames die opgewonden raken van verleidelijk gefluister en prikkelende verhalen, is er eveneens een schat aan ontdekkingen beschikbaar. Of je nu refereert aan erotische luisterverhalen, sensuele audioclips, of porno podcasts, één ding hebben ze allemaal gemeen: ze weten precies de juiste snaar te raken. Voor een luisterervaring waar je rode oortjes van krijgt!

Erotische luisterverhalen om je vingers bij af te likken

 1. Rouze is de eerste Nederlandstalige app voor erotische luisterverhalen. Het heeft als doel om jou in contact te brengen met je seksualiteit. Ze werken met ruim 50 schrijfsters samen die jou de meest sexy verhalen aanbieden voor slechts € 4,99 per maand (of € 2,99 per maand als je een jaarabonnement afneemt). Luister samen of alleen!
 2. LotteLust – Sexy verhalen
 3. Rode Oortjes Radio van NPO Luister en BNNVARA
 4. Women’s Erotica
 5. Charlies Avonturen is een podcast van EasyToys.nl in samenwerking met Marith Iedema. Heerlijke verhalen om bij weg te fantaseren. Enne… als je toch luistert naar de podcast van EasyToys, kun je dat net zo goed doen in een van hun fantastische stoeipakjes…met open kruis! Bekijk hier een collectie: EasyToys.nl.

8. Oefen met sexual kung fu

‘Sexual Kung Fu’ is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een reeks praktijken en technieken die zijn ontwikkeld om de seksuele energie te cultiveren, beheersen en transformeren. Dit doe je voor een optimale gezondheid, mentale welzijn en spirituele groei. Mantak Chia, een bekende auteur en leraar op het gebied van Taoïstische seksuele practices, heeft bijgedragen aan de bekendheid van deze term en de bijbehorende technieken. Zo heb ik zijn boek Chi Kung for Women’s Health and Sexual Vitality een aantal jaar geleden gelezen en ben ik er toen bekend mee geraakt.

Kungfu betekent per definitie vaardigheid en tijd. Het betekent trainen. Het is een discipline. Dat wat een dagelijkse oefening vereist. We zien dit vaak toegeschreven aan vechtsporten. Vechtsporten zijn een serieuze discipline die tijd en training vereist om te volbrengen. Seksuele kungfu past dit toe op de slaapkamerkunst. Trainen en er tijd in steken om je seksuele energie onder de knie te krijgen om meester te zijn in de slaapkamer. Maar ook een meester zijn over je seksuele energie, een meester over je seksuele impulsen en controle hebben over je seksuele driften. Om vervolgens deze energie in te zetten in grotere dingen in je leven.

Het concept van Sexual Kung Fu

 1. Cultiveren van seksuele energie: in plaats van de seksuele energie te verspillen door ejaculatie, leert Sexual Kung Fu beoefenaars hoe ze deze energie kunnen behouden en opnieuw kunnen circuleren door het lichaam. Het doel is om de seksuele energie om te zetten in vitale levensenergie, bekend als “chi” of “qi”.
 2. Multi-orgastische man/vrouw: een van de doelen van Sexual Kung Fu is om het traditionele idee van een enkelvoudig seksueel orgasme te transcenderen en in plaats daarvan meerdere orgasmes te ervaren. Orgasmes zonder ejaculatie (voor mannen) of zonder het gevoel van volledig verlies van energie (voor vrouwen).
 3. Het Microcosmic Orbit: dit is een belangrijk concept in Taoïstische seksuele praktijken. Het verwijst naar de circulatie van energie door een denkbeeldige energiebaan in het lichaam die de meridianen volgt en een lus vormt van het perineum naar de kruin van het hoofd.
 4. Balans tussen yin en yang: Sexual Kung Fu streeft naar een evenwicht tussen de yin- en yang-energieën in het lichaam. Dit houdt in dat men leert om zowel de vrouwelijke (ontvangende) als mannelijke (actieve) aspecten van seksuele energie te begrijpen en te gebruiken.
 5. Gezondheid en welzijn: naast het verbeteren van seksuele prestaties, benadrukt Sexual Kung Fu het belang van het bevorderen van algemene gezondheid en welzijn door middel van deze practices. Het wordt beschouwd als een manier om fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, energie te cultiveren en de levensduur te verlengen.

Zelf oefenen met Sexual Kung Fu

Het is belangrijk op te merken dat Sexual Kung Fu een geavanceerde set technieken is die deskundige begeleiding en toewijding vereist. Als je geïnteresseerd bent in het beoefenen van Sexual Kung Fu, is het raadzaam om te zoeken naar een gekwalificeerde trainer om de juiste begeleiding te ontvangen. Reinoud Eleveld is hier meester in.

Eind jaren tachtig las Reinoud Taoïstische geheimen der liefde van Mantak Chia. Voor het eerst vond hij duidelijke informatie over de samenhang van seksualiteit (seksuele kung fu), interne alchemie en magie. Mantak Chia is de grondlegger van ‘Healing Tao’, samen met Juan Li en Michael Winn. Dit trainingssysteem werd in Nederland geïntroduceerd door Annette Derksen. Reinoud trainde acht jaar bij Annette.

In 2014 verraste Reinoud met de lancering van een aantal digitale platformen met de bedoeling om de oude Taoïstische technieken, zoals Sexual Kung Fu, en kennis over seksuele transformatie beschikbaar te maken voor een veel groter publiek. Met een heel team van mensen kwamen er online cursussen, boeken, opleidingen en lezingen over dit onderwerp. Neem hier een kijkje als je een cursus zou willen doen om Sexual Kung Fu eigen te maken: Vallei cursus voor vrouwen. En voor de mannelijke lezers: Vallei cursus voor mannen.

| Lees ook: Wat houdt het Taoïstische liefdesritueel De zeven sluiers precies in? |

Beter seksleven tips

Heb je zelf ook goede seks tips? Deel ze dan in een comment of mail ze naar de redactie!

Vidya

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *